Maailma puhuu nyt

VALITSEEKO INTIA OIKEAN TIEN? 

STT:n uutiset

Helmikuu

Maailman toiseksi väkirikkain valtio, Intia siirtyy oikeanpuoleiseen liikenteeseen ensi huhtikuussa. Tämä on nimetty D-päiväksi. D-päivän nimitys tulee hindinkielisestä sanasta daahina (oikea).

- Alahuoneen edustaja

TÄSTÄ TULEE MAAILMAN SUURIN LIIKENNEJÄRJESTELY

D-päivänä klo 4.50 liikenne pysäytetään aikavyöhykkeittäin tien vasempaan reunaan. Lyhyen pysähdyksen jälkeen liikenne siirtyy oikealle klo 5.00.

- BJP:n edustaja

TÄMÄ IRROITTAA INTIAN VIHDOIN SIIRTOMAAVALLASTA

INC on varoittanut BJP:n politiikan kiihdyttävän hindunationalistista ääriajattelua. Puolue vaati, että liikenteen tulee pysyä ennallaan. Puolue kehottaa kannattajiaan jatkamaan liikennöintiä vasemmalla.

Hallituspuolue suhtautuu muutokseen luottavaisesti. BJP:n kannatusalueella tehtyjen pilottikokeiden tulokset ovat olleet rohkaisevat. Hallituspuolueessa uskotaan D-päivän sujuvan osavaltioissa ongelmitta.

INC on julistanut kannatusalueilleen 1.4 alkaen kahden vuorokauden mittaiset kansalliset vapaapäivät. Silloin polttoaineen myynnillä on täyskielto ja valaistus sammutetaan katujen oikealta puolelta.

- NCP:n edustaja

Maharashtra on kytevä ruutitynnyri

Suurinta sekasortoa on ennustettu Maharashtraan. Osavaltiota hallitsee INC:n ja BJP:n koalitio Kansallinen kongressipuolue (NCP). Molempien pääpuolueiden siivet pelottelevat kansalaisia D-päivän lähestyessä.

- NCP:n  INC -siiven edustaja

Hamstratkaa polttoainetta!

- NCP:n  INC -siiven edustaja

Olemme valmiit sammuttamaan valot katujen vasemmalta puolelta 1.4 klo 4.50

- NCP:n  BJP-siiven edustaja

Myös Kiinassa ja Pakistanissa on oikeanpuoleinen liikenne. Olemmeko valmiit avaamaan suoran kaistan sotilaalliselle iskulle.

Intialaisten arjessa ovat lähestyvän D-päivän vaikutukset vähäiset. Näyttääkin siltä, että D-päivästä on tullut poliittinen valtataistelu hallituksen ja opposition välillä.

- Intian kansalainen

Tämä ei muuta mitään. Intian liikenne on aina ollut ja tulee aina pysymään keskellä.

Tuotanto

tomiturpeinen.fi

045 8556044

tomi@tomiturpeinen.fi